Receptek

Honlapomon megtalálhatsz pár nekem kedves receptet...

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál köménymag,
  • 20 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 4 dkg liszt,
  • fél kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:



1. A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teatojásba zárjuk, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.

2. Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a teatojást, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc).

3. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük. Fedő nélkül, 10 percig szelíden forraljuk.

4. Eltávolítjuk a főzelékből a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 17
Össz.: 10 676

Látogatottság növelés
Oldal: Kelkáposzta főzelék
Receptek - © 2008 - 2024 - receptvarazs.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »